Zverejnené nové a zrevidované národné štandardy zamestnaní, Sektorovou radou pre potravinárstvo

Zoznam národných štandardov zamestnaní vytvorených a zrevidovaných v priebehu Národného projektu Sektorovo riadenými inováciami k efektívnemu trhu práce v Slovenskej republike.

  1. Cestovinár
  2. Cukrár
  3. Degustátor potravín a nápojov
  4. Inšpektor kontroly potravín vo výrobe
  5. Kvalitár potravín a nápojov
  6. Lahôdkar
  7. Liehovarník
  8. Majster (supervízor) v potravinárskej výrobe
  9. Mäsiar, údenár
  10. Operátor zariadenia na balenie, fľaškovanie a etiketovanie
  11. Operátor zariadenia na spracovanie a konzervovanie mäsa, mäsových produktov a rýb
  12. Operátor zariadenia na spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny
  13. Operátor zariadenia na spracovanie kávy a čaju
  14. Operátor zariadenia na výrobu cukru
  15. Operátor zariadenia na výrobu chleba, pečiva a múčnych výrobkov
  16. Operátor zariadenia na výrobu kakaa, čokolády a cukroviniek
  17. Operátor zariadenia na výrobu krmovín pre zvieratá
  18. Operátor zariadenia na výrobu liehovín
  19. Operátor zariadenia na výrobu mliečnych výrobkov
  20. Operátor zariadenia na výrobu mlynských výrobkov
  21. Operátor zariadenia na výrobu nealkoholických nápojov
  22. Operátor zariadenia na výrobu rastlinných a živočíšnych olejov a tukov
  23. Operátor zariadenia na výrobu škrobu a škrobových výrobkov
  24. Pekár
  25. Pomocný pracovník v potravinárskej výrobe
  26. Porážač, vykosťovač
  27. Predavač mäsa a rýb
  28. Riadiaci pracovník (manažér) v potravinárskej výrobe
  29. Sladovník a pivovarník
  30. Spracovateľ čaju
  31. Spracovateľ hydiny
  32. Spracovateľ korenín a húb
  33. Spracovateľ obilia (mlynár)
  34. Spracovateľ rýb
  35. Špecialista kontroly, hygieny, kvality a bezpečnosti v potravinárstve
  36. Špecialista logistik v potravinárskej výrobe
  37. Špecialista pre riadenie výroby pokrmov, polotovarov a jedál
  38. Špecialista technológ v potravinárskej výrobe
  39. Špecialista údržby v potravinárskej výrobe
  40. Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
  41. Technik kontroly v potravinárskej výrobe
  42. Technik údržby v potravinárskej výrobe
  43. Technológ v potravinárskej výrobe
  44. Výrobca čokolády a čokoládových cukroviniek
  45. Výrobca nečokoládových cukroviniek
  46. Výrobca trvanlivého pečiva

« domov

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu
v rámci operačného programu ľudské zdroje.