Táto stránka neobsahuje aktuálne výstupy práce sektorových rád.
Stránka je archív výstupov projektu Sektorovo riadené inovácie (apríl 2019 – december 2022)
Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Chyžný, Chyžná

Chyžný, ChyžnáChyžný/chyžná zabezpečuje komplexnú starostlivosť o ubytovacie jednotky hostí v ubytovacom zariadení a vykonáva ich generálne, priebežné a záverečné upratovanie, zabezpečuje upratovanie chodieb, prípadne priestorov ostatných služieb súvisiacich s prevádzkou ubytovacieho zariadenia. Pozná základy prevádzky ubytovacieho zariadenia, štandardy a etický kódex zamestnancov ubytovacieho zariadenia, upratovacie štandardy a má návyky pre systematickú prácu. Zabezpečuje hygienický a estetický štandard vo zverených priestoroch. Čistí a dezinfikuje sociálne zariadenia, ďalšie priestory zariadenia, vysáva, vyprázdňuje smetné koše, utiera prach a podobne. Podľa harmonogramu umýva okná a sklené výplne a vykonáva čistiace práce spojené s údržbou priestoru na požadovanej hygienickej úrovni. Zabezpečuje výmenu posteľnej bielizne a uterákov a manipulácie s bielizňou (odvoz, triedenie, príprava pre práčovňu). Kontroluje funkčnosť zariadení a hlási poruchy. Poskytuje službu „turn-down service“. Podieľ...
viac...
Sektorová rada
Sektorová rada pre obchod, marketing, gastronómiu a cestovný ruch
Kód/revízia
500201/2
Garant
Republiková únia zamestnávateľov
Alternatívne názvy
ENchambermaid
ENhousekeeping crew
SKupratovačka v hoteli
ENroom attendant
ENhousekeeping room attendant
Odporúčaná úroveň vzdelania
D ?
SKKR
Úroveň 2
EKR
Úroveň 2
ISCED 2011
244
ISCED rozšírenie
244
Regulácie
Výkon tohto zamestnania nie je regulovaný osobitným právnym predpisom.
Certifikáty a ďalšie písomné osvedčenia
Legislatívny rámec
Na výkon tohto zamestnania sa zo zákona nevyžaduje žiaden certifikát, ani písomné osvedčenie.

Na výkon tohto zamestnania sa odporúča nasledovný certifikát, alebo ďalšie písomné osvedčenie:
Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na epidemiologicky závažné činnosti pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov podľa zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (§ 16 ods. 1)
Poznámka: Na výkon tohto zamestnania nie je potrebný žiaden certifikát, ani písomné osvedčenie.
Odporúča sa absolvovanie vzdelávania v registrovanej vzdelávacej inštitúcii, prípadne akreditovaného kurzu s príslušným zameraním pre prácu v zariadení kategórie hotel, motel, botel a penzión triedy 3*superior, 4* a 5*.
Ďalšie vzdelávanie
Na výkon tohto zamestnania sa neodporúča žiaden certifikát, ani písomné osvedčenie.
Odborná prax
Na výkon tohto zamestnania sa odborná prax odporúča v období 1 mesiac.
Poznámka: Pred začiatkom samostatného výkonu povolania sa odporúča prax 3 mesiace v ubytovacom zariadení kategórie hotel, motel, botel alebo penzión v minimálnej triede 3*, alebo adekvátne zaškolenie alebo absolvovanie vzdelávania u registrovaného poskytovateľa vzdelávania dospelých pre práce v ubytovacích zariadeniach triedy 3*superior, 4* a 5*.
ISCO-08
9112
SK ISCO-08
9112001
ESCO
2863
SK NACE Rev. 2
I55
CPA 2015
I55
Príslušnosť k povolaniu
9112001

Kompetencie

Komunikačné kompetencie – štátny/materinský jazyk
2
Komunikačné kompetencie – cudzí jazyk
2
Matematická gramotnosť
2
Digitálna gramotnosť
2
Mediálna gramotnosť
2
Environmentálna gramotnosť
2
Ekonomická a finančná gramotnosť
2
Občianske kompetencie
2
Technická gramotnosť
2
Zdravotná gramotnosť
2
Sociálne kompetencie
2
Osobnostné a emocionálne kompetencie
2
Schopnosť učiť sa
2

Stupeň EKR:

1
primárne vzdelanie
5
vyššie odborné vzdelanie
2
nižšie stredné odborné vzdelanie
6
vysokoškolské vzdelanie I. stupňa
3
stredné odborné vzdelanie
7
vysokoškolské vzdelanie II. stupňa
4
úplné stredné odborné vzdelanie
8
vysokoškolské vzdelanie III. stupňa
Organizovanie a plánovanie práce
E
Schopnosť prijímať rozhodnutia a niesť zodpovednosť
E
Telesná zdatnosť
P
Manuálna zručnosť
P

Úroveň ovládania:

E
elementárna
P
pokročilá
V
vysoká
metódy evidencie
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie viesť evidenciu pomôcok, čistiacich prostriedkov, bielizne a technických zariadení. Ovláda spôsoby vedenia skladových záznamov a reportov v papierovej aj elektronickej forme. Dodržiava zásady hospodárneho nakladania s materiálom.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Smart zariadenia a technológie
2
odpadové hospodárstvo
Príznak: Sektorová(13) ?
Špecifikácia: Vie triediť a správne likvidovať odpad podľa typu (komunálny, biologický, nebezpečný). Ovláda zásady ekologického nakladania s odpadom a recyklácie v ubytovacom zariadení. Dodržiava predpisy podľa zákona o odpadoch a zásady environmentálnej udržateľnosti.
Perspektíva: Aktuálna
2
spôsoby a postupy upratovania
Príznak: Sektorová(24) ?
Špecifikácia: Vie realizovať upratovanie ubytovacích jednotiek, verejných priestorov a ostatných stredísk podľa stanovených štandardov. Plánuje a organizuje prácu podľa harmonogramu a obsadenosti izieb. Dodržiava zásady hygieny a postupy prevencie prenosu ochorení. Sleduje periodicitu údržby a hygienickej výmeny vybavenia.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Nositeľná elektronika
2
metódy zabezpečovania hygieny prostredia, vrátane metód dezinfekcie, sterilizácie, dezinsekcie a deratizácie
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie aplikovať postupy dezinfekcie, čistenia a sterilizácie podľa platných hygienických noriem. Rozlišuje druhy dezinfekčných prostriedkov, určuje ich použitie a dodržiava časy pôsobenia. Uplatňuje zásady prevencie prenosných ochorení pri práci v hotelovom prostredí.
Perspektíva: Aktuálna
2
Služby v hotelierstve
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Rozumie systému a štruktúre hotelových služieb. Pozná kategorizáciu a klasifikáciu ubytovacích zariadení podľa Hotelstars Union a obdobných európskych štandardov. Vie popísať úlohy jednotlivých stredísk (recepcia, housekeeping, F&B, wellness, spa). Rozumie organizačnej štruktúre a personálnym väzbám v ubytovacom zariadení.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Kiosk check-in v hoteloch
Online rezervácie, rezervácie cez OTA (online travel agents)
2
Vybavenie a zariadenie ubytovacej jednotky v ubytovacom zariadení
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie identifikovať a používať vybavenie a zariadenie ubytovacej jednotky podľa kategórie a štandardu hotela. Pozná materiály a doplnky (antialergické, hygienické, darčekové predmety). Uplatňuje zásady údržby a obnovy vybavenia, zabezpečuje správnu periodicitu výmeny a kontrolu technického stavu izieb.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Virtuálny kľúč k izbám
2
Úlohy a pracovné podmienky pracovníka v ubytovacom úseku
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Pozná pracovnú náplň, povinnosti a zodpovednosti chyžnej/chyžného. Vie uplatňovať zásady ergonómie, bezpečnej manipulácie s bremenami a efektívnej organizácie práce. Používa predpísaný pracovný odev a ochranné pomôcky. Dodržiava prevádzkový poriadok, zásady BOZP a hygienické predpisy.
Perspektíva: Aktuálna
2
Základy etiky a etikety
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie uplatňovať zásady spoločenského správania, etikety a profesionálneho vystupovania. Rozumie kultúrnym rozdielom a pravidlám komunikácie s hosťami z rôznych krajín. Rešpektuje osobný priestor hostí a zachováva diskrétnosť, mlčanlivosť a dôvernosť informácií. Vie správne nakladať so zabudnutými predmetmi a cennosťami hostí.
Perspektíva: Aktuálna
2
Komunikácia v službách
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie profesionálne komunikovať v slovenskom jazyku a používať základné frázy v anglickom (alebo inom) jazyku. Dokáže správne oslovovať hostí, poskytovať základné informácie a navigáciu v priestore hotela. Ovláda zásady neverbálnej komunikácie a vie prispôsobiť komunikáciu rôznym kultúrnym zvyklostiam.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Digitálna komunikácia
2
Vnútorné a všeobecné predpisy
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Pozná interné smernice, prevádzkové a sieťové štandardy ubytovacieho zariadenia. Vie aplikovať predpisy týkajúce sa bezpečnosti, ochrany zdravia, požiarnej ochrany, ochrany osobných údajov a majetku. Ovláda postup pri riešení sťažností a reklamácií a vie reagovať podľa predpisov. Dodržiava zásady BOZP, ochrany verejného zdravia a postupy pri krízových situáciách (požiar, evakuácia, úraz).
Perspektíva: Aktuálna
2
Digitálne a technické riešenia v ubytovacích zariadeniach
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie používať základné digitálne nástroje a softvér určený pre housekeeping. Ovláda evidenciu stavu izieb, nahlasovanie závad a komunikáciu prostredníctvom interných aplikácií. Vie používať bežné výpočtové zariadenia (tablet, počítač, mobilné zariadenie) v rámci zverených úloh.
Perspektíva: Budúca
Inovácia: Kiosk check-in v hoteloch
Virtuálny kľúč k izbám
Digitálna komunikácia
Prepojenie inteligentných technológií na účely zefektívnenia interných procesov v obchode
2
Upratovacie a čistiace prostriedky a pomôcky
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Pozná druhy a použitie čistiacich a dezinfekčných prostriedkov podľa typu povrchu a materiálu. Vie bezpečne manipulovať s chemickými látkami, používať osobné ochranné pomôcky a dodržiavať pravidlá skladovania a likvidácie. Ovláda zásady prvej pomoci pri zasiahnutí chemikáliou. Vie používať mechanizačné a strojové vybavenie (vysávače, automaty, parné čističe). Uplatňuje ekologické a šetrné postupy pri čistení.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Smart zariadenia a technológie
Servisné roboty - robotické stroje, prístroje a zariadenia - roboty v službách
2
Práca s bielizňou a jej údržba
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Pozná druhy a zloženie hotelovej bielizne a ich použitie. Vie triediť, prať, žehliť a skladovať bielizeň podľa materiálu a hygienických požiadaviek. Uplatňuje zásady bezpečnej manipulácie, správneho skladovania a obnovy textílií. Dodržiava normy týkajúce sa hygieny vnútorného prostredia.
Perspektíva: Aktuálna
2

Stupeň EKR:

1
primárne vzdelanie
5
vyššie odborné vzdelanie
2
nižšie stredné odborné vzdelanie
6
vysokoškolské vzdelanie I. stupňa
3
stredné odborné vzdelanie
7
vysokoškolské vzdelanie II. stupňa
4
úplné stredné odborné vzdelanie
8
vysokoškolské vzdelanie III. stupňa
orientácia v dokumentácii, metódach, normách, právnych a ďalších predpisoch v organizácii
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie vyhľadať, použiť a správne interpretovať interné dokumenty potrebné pre výkon práce (pracovný plán, pokyny, formuláre). Ovláda základné predpisy o ochrane osobných údajov, reklamačný poriadok a interné normy kvality
Perspektíva: Aktuálna
2
dodržiavanie požiadaviek bezpečnostných predpisov pri manipulácii s odpadmi
Príznak: Sektorová(13) ?
Špecifikácia: Dodržiavanie požiadaviek bezpečnostných predpisov pri manipulácii s odpadmi Vie bezpečne manipulovať s odpadom, používať vhodné nádoby a ochranné pomôcky. Dodržiava predpisy o BOZP a hygienu pri práci s biologickým alebo nebezpečným odpadom.
Perspektíva: Aktuálna
2
ovládanie základných znalostí z predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ochrany verejného zdravia a požiarnej ochrany; zásad bezpečnej práce a ochrany zdravia pri práci, zásad bezpečného správania na pracovisku a bezpečných pracovných postupov
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie uplatňovať zásady bezpečnej práce, používať osobné ochranné pomôcky a dodržiavať predpisy BOZP a požiarnej ochrany. Vie reagovať na krízové situácie a poskytovať základnú prvú pomoc. Zabezpečuje hygienu pri práci s chemickými látkami a zariadeniami.
Perspektíva: Aktuálna
2
používanie bežných upratovacích pomôcok a prostriedkov
Príznak: Sektorová(24) ?
Špecifikácia: Vie správne používať a udržiavať základné upratovacie pomôcky a čistiace prostriedky podľa typu povrchu. Vie bezpečne manipulovať s chemikáliami, dodržiavať dávkovanie a používať ochranné pomôcky. Ovláda obsluhu základnej mechanizácie (vysávač, tepovač, parný čistič, dávkovacie systémy).
Perspektíva: Aktuálna
2
komunikácia a spolupráca s ďalšími úsekmi a útvarmi organizácie
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie efektívne komunikovať s recepciou, technickým a ostatnými úsekmi hotela. Dokáže spracovať denné a týždenné výkazy, hlásenia o stave izieb a zoznamy závad. Vie identifikovať technické poruchy a nahlasovať ich nadriadenému alebo technickému úseku. Spolupracuje pri riešení prevádzkových úloh a zabezpečuje plynulý chod ubytovacieho úseku.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Smart zariadenia a technológie
2
vybavovanie objednávok a požiadaviek zákazníkov
Príznak: Sektorová(15) ?
Špecifikácia: Vie prijímať, zapisovať a vybavovať bežné požiadavky hostí týkajúce sa hygieny, údržby a doplnenia vybavenia izby. Dokáže odovzdať požiadavky nadriadenému alebo recepcii a zabezpečiť doplnkové služby (prístelka, doplnenie minibaru, pranie a žehlenie bielizne). Vie informovať hostí o možnostiach riešenia požiadaviek, ktoré nespadajú do jeho/jej kompetencie.Formulovať informácie pre hostí o spôsoboch riešenia žiadostí, ktoré vecne a kompetenčne nespadajú do pôsobnosti chyžného/ chyžnej (kde a ako môžu danú žiadosť vybaviť). Spracovať informácie a jednoduchý záznam o objednávkach a žiadostiach pre nadriadeného pracovníka a recepciu. Zabezpečiť doplnkové služby podľa štandardov hotela (prístelka, detská postieľka, doplnenie minibaru, služby prania a žehlenia).
Perspektíva: Aktuálna
2
riešenie sťažností a reklamácií zákazníkov
Príznak: Sektorová(15) ?
Špecifikácia: Vie kultivovane reagovať na sťažnosti hostí a uplatňovať zásady etiky a asertívnej komunikácie. Dokáže zaznamenať sťažnosť, odovzdať ju nadriadenému a navrhnúť riešenie v rámci svojich kompetencií (napr. doplnenie vybavenia, zvýšenie čistoty). Uplatňuje reklamačný poriadok a postupy podľa interných smerníc hotela.Uplatňovať znalosti reklamačného poriadku a štandardných postupov pri riešení sťažností, rovnako ako etických zásad a kódexu organizácie a etikety pri spoločenskom styku. Navrhnúť riešenia pre najčastejšie podávané sťažnosti (hygiena, doplnenie vybavenia) a požiadavky (hygiena, vybavenie, platené služby, obsluha zariadení v ubytovacej jednotke, služby čistiarne a podobne).
Perspektíva: Aktuálna
2
jednoduché žehlenie
Príznak: Sektorová(24) ?
Špecifikácia: Vie bezpečne a efektívne žehliť hotelovú bielizeň a odevy podľa materiálu a pokynov výrobcu. Ovláda používanie parnej žehličky, valca alebo žehliaceho systému a dodržiava zásady BOZP pri práci s elektrickými zariadeniami.
Perspektíva: Aktuálna
2
separovanie odpadu
Príznak: Sektorová(24) ?
Špecifikácia: Vie správne triediť a ukladať odpad podľa typu a kategórie. Dodržiava zásady ekologického nakladania s odpadom a predpisy zamestnávateľa. Vie rozpoznať nebezpečný odpad a reagovať podľa predpisov.
Perspektíva: Aktuálna
2
dezinfekcia pri upratovacích činnostiach
Príznak: Sektorová(24) ?
Špecifikácia: Vie aplikovať správne postupy dezinfekcie povrchov a zariadení v súlade s hygienickými normami a pokynmi výrobcu. Vie určiť vhodný prípravok a koncentráciu podľa typu povrchu. Dodržiava zásady prevencie prenosu infekcií a hygienického rizika.
Perspektíva: Aktuálna
2
Dodržiavanie stanovených štandardov
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie uplatňovať stanovené štandardy kvality pri príprave, údržbe a kontrole ubytovacích jednotiek podľa kategórie a triedy zariadenia. Dodržiava hygienické, estetické a prevádzkové normy podľa interných manuálov a kontrolných zoznamov. Zabezpečuje doplnenie inventáru, hygienických potrieb a informačných materiálov. Uplatňuje zásady úpravy zovňajšku, čistoty uniformy a profesionálneho vystupovania v súlade s hotelovými štandardmi.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Virtuálny kľúč k izbám
2
Komunikácia v štátnom jazyku
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie zdvorilo komunikovať s hosťami a kolegami v slovenskom jazyku. Ovláda správne formy pozdravu, predstavenia, vykania a základné pravidlá spoločenského styku. Používa vhodnú verbálnu a neverbálnu komunikáciu pri kontakte s hosťom.
Perspektíva: Aktuálna
2
Komunikácia v cudzom jazyku
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie používať základné frázy v anglickom alebo inom cudzom jazyku pri kontakte s hosťom – privítanie, ospravedlnenie, ponuka doplnkových služieb či navigácia po zariadení. Vie prispôsobiť verbálny a neverbálny prejav kultúrnym zvyklostiam hostí z rôznych krajín.
Perspektíva: Aktuálna
2
Používanie digitálnych riešení
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie obsluhovať základné digitálne zariadenia (tablet, mobilný terminál, počítač) a softvér používaný v housekeeping systémoch. Zaznamenáva stav izieb, poruchy, žiadosti hostí a uzávierky pracovného dňa elektronickou formou.
Perspektíva: Budúca
Inovácia: Kiosk check-in v hoteloch
Virtuálny kľúč k izbám
Smart zariadenia a technológie
Nositeľná elektronika
2
Sledovanie stavu zásob prostriedkov, materiálov a inventáru
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie viesť jednoduchú evidenciu zásob a pomôcok, zaznamenávať ich stav a spotrebu. Uplatňuje zásady hospodárneho nakladania s materiálom, vie nahlásiť potrebu doplnenia zásob alebo výmenu poškodeného vybavenia.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Smart zariadenia a technológie
2
Základné upratovacie činnosti v oblasti hotelierstva a spoločného stravovania služieb
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie realizovať priebežné, záverečné a hĺbkové upratovanie ubytovacej jednotky a verejných priestorov. Plánuje prácu podľa harmonogramu a obsadenosti. Dodržiava štandardy čistoty, poriadku a hygieny podľa kategórie zariadenia.
Perspektíva: Aktuálna
Inovácia: Smart zariadenia a technológie
2
Manipulácia s bielizňou a jej skladovanie
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie správne manipulovať s čistou a použitou bielizňou. Zabezpečuje separáciu podľa typu a stupňa znečistenia. Dodržiava zásady hygienického skladovania, označovania a prepravy bielizne.
Perspektíva: Aktuálna
2
Kontrola kvality
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie skontrolovať kvalitu upratovania podľa hotelových štandardov a checklistov. Zaznamenáva zistené nedostatky, navrhuje opatrenia a vykonáva seba-kontrolu. Vie pracovať pod časovým tlakom a udržiavať konzistentnú úroveň kvality.
Perspektíva: Aktuálna
2
Postupy pri stratách a nálezoch (Lost & Found)
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie spracovať záznam o náleze alebo strate predmetu, zabezpečiť jeho označenie, uskladnenie a odovzdanie podľa interného postupu. Dodržiava zásady ochrany osobných údajov a diskrétnosti.
Perspektíva: Aktuálna
2
Dodržiavanie zásad osobnej hygieny
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie uplatňovať zásady osobnej hygieny a čistoty pracovného odevu. Dbá na upravený zovňajšok, čistotu rúk a profesionálne vystupovanie pri kontakte s hosťom.
Perspektíva: Aktuálna
2
Ekológia a udržateľnosť
Príznak: Prierezová
Špecifikácia: Vie aplikovať princípy ekologického a hospodárneho prístupu pri upratovaní. Šetrí vodou, energiami a čistiacimi prostriedkami, používa ekologické produkty a minimalizuje odpad. Dodržiava zásady environmentálnej zodpovednosti organizácie.
Perspektíva: Budúca
2

Stupeň EKR:

1
primárne vzdelanie
5
vyššie odborné vzdelanie
2
nižšie stredné odborné vzdelanie
6
vysokoškolské vzdelanie I. stupňa
3
stredné odborné vzdelanie
7
vysokoškolské vzdelanie II. stupňa
4
úplné stredné odborné vzdelanie
8
vysokoškolské vzdelanie III. stupňa

SZČ

Zamestnanie nemá vytvorenú verziu štandardu pre SZČ.

Pracovné prostriedky

Pracovný odev, obuv a osobné ochranné pracovné pomôcky
Ochrana horných končatín (rukavice, rukávy, podložky, chrániče)
Ochrana hlavy (prilby, čiapky, čelenky, sieťky na vlasy, šatky)
Ochrana dýchacích orgánov (rúška, masky, filtre, respirátory)
Ochrana zraku a tváre (kukly, štíty, okuliare)
Ručné nástroje
Mechanické nástroje (skrutkovače, nožnice, škrabky, háčiky, metly, prípravky, prísavky, pomôcky na meranie a kontrolu..)
Elektrické nástroje (vŕtačky, brúsky, píly, čerpadlá, frézy, el. kladivá, el. pomôcky na meranie a kontrolu..)
Špecifické a špecializované nástroje (nepatriace do predchádzajúcich skupín kategórie ručné nástroje)
Stroje a zariadenia
Špecializované stroje a zariadenia (špecializované pre konkrétne odvetvie, nespadajúce do ostatných kategórií)
Tlačoviny, textové dokumenty
Odborná literatúra
Normy (technické normy, ISO normy...)
Technické výkresy a schémy, tlačené pracovné postupy a procesy

Profil práce

Charakter činností
Manuálne práce bez nárokov na špecifickú kvalifikáciu  ?
Prevádzkové práce v službách a obchode ?

Postup práce
Presne vymedzený postup práce ?

Vedenie podriadených pracovníkov
Bez vedenia ?

Zodpovednosť za výsledky a hodnoty
Nízka zodpovednosť, prípadné straty sú malé alebo ľahko odstrániteľné (nahraditeľné) ?

Inovácie

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu
v rámci operačného programu ľudské zdroje.