• Vysoká kvalita slovenských produktov vs. legislatíva, normy a štandardy,
• Dostatočná domáca surovinová základňa v základných poľnohospodárskych surovinách,
• Inovačné prostredie, podpora inovačného potenciálu,
• Zatraktívnenie profesie medzi rodičmi a ich deťmi,
• Vládna podpora vzdelávacích, vedecko-výskumných, informačných a inovačných aktivít a programov.
• Nedostatok v kontinuálnom prepájaní prvovýroby so spracovateľským sektorom (absencia zvyšovania pridanej hodnoty finálnych produktov),
• (Ne)atraktivita práce v sektore,
• Pretrvávajúca slabá kúpyschopnosť obyvateľstva,
• Vysoká závislosť potravinárskeho sektora na obchodných reťazcoch,
• Finančná náročnosť pri zavádzaní moderných technológii,
• Riziko prerušenia kontinuity vo vzdelávacom procese,
• (Ne)dostatok absolventov – (ne)záujem o štúdium,
• Starnutie zamestnancov v sektore,
• Hospodárska nestabilita spôsobená pandémiou COVID-19.
Bližší popis a charakteristika identifikovaných kľúčových a kritických činiteľov je súčasťou príloh stratégie.
Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu
v rámci operačného programu ľudské zdroje.